Йога очи Йога слънце
Magaya Магайа
Йога на АнглийскиЙога на Български
 Нова страница | Нова страница | Нова страница | Нова страница | Нова страница | Нова страница | Нова страница | Нова страница | Нова страница | Нова страница | Нова страница | Нова страница | Нова страница | Нова страница | Нова страница
Logo ramka Logo
News
Иумейхо  / Рейки /
Био-Енерго Терапия
с А-Ци


ВАЖНО!!!

Драги Приятели, Мили Хора, Божествени Същности!

Земята се Върти, Водата Тече, Вятърът Вее, и Слънцето все Грее... и така МАГАЙА се Променя, и ... продължава да Свети!

След 4 вълшебни години с благодарност се разделяме с досегашния ни дом и тръгваме на пътешествие на близо и далеч.

От пролетта на 2015 ще Ви посрещнем в прекрасният ни НОВ център всред блажена тишина, чист въздух и вдъхновяваща обстановка в полите на Витоша. А СЕГА...  идните 6 месеца, Ви каним в спокойна, светла и 

уютна зала в кв. Лозенец, до пл. Журналист, на ул. Христо Смирненски 52А на 200м. от метро ст. Васил Левски.

 

АДРЕС:


Contacts


088 9246606  Амрита

ул. Христо Смирненски 52а, ет. 2, София

на 200 м. от Метростанция "Васил Левски", на 40 м. от площад "Журналист"

www.facebook.com/magaya.center

Вж. Google+Local

magaya.center@gmail.com     

Friends

Новини и събития


2011-05-17 20:30:00

УесакВеликден (в неговата тясна връзка с Христос) е велик западен Празник, докато Уесак е велик източен будистки Празник. Събирането на много будистки поклонници в Тибет (планината Кейлаш) е външният еквивалент на церемонията, описана от Алис Бейли в брошурата й за Уесак. Това е ежегоден съвременен ритуал и живо събитие, протичащо по време на пълнолунието в Телец. Много духовно търсещи хора участват в тази церемония чрез съзнанието си (чрез преживяване по време на сън) и могат да потвърдят основните факти на тази ежегодна церемония.

Поклонниците се събират в една хималайска долина пред голяма скала, където с напеви и ритуални движения образуват различни символни геометрични фигури. После настъпва тишина. Появява се образът на Буда, седнал в позиция лотос над голямата скала, Който с протегната ръка предава благословията на Шамбала към света и всички живи същества. Тогава Христос произнася Великия Призив и така фокусира в себе си целия човешки стремеж и духовно желание за избавление. Благословията на Буда, която идва от Шамбала (най-висшия и свещен център на планетата) е приета от Христос, като Представител на човечеството. Той задържа (в известен смисъл) тази благословия до пълнолунието в Близнаци, когато на свой ред я излива върху света.

Това е много кратко описание на едно велико духовно събитие, което се повтаря всяка година и допринася много за духовния подем на планетата. Кой би могъл да знае колко хора по света са осведомени за тази церемония и се стремят да вземат участие в нея физически или чрез мисълта си?

Церемонията Уесак показва тясното духовно сътрудничество на Христос и Буда - двамата братя, както ги нарича Тибетеца. Учителите на Мъдростта, планетарната Йерархия, Силите на Светлината и Духът на Мира заедно с Новата Група Световни Служители, всички ученици и стремящи се постигат висше изравняване, в резултат от което към света се изливат мощни енергии. Те са толкова могъщи, че се излъчват само веднъж в годината благодарение на съдействието и "буферната роля" на йерархично разположените редици на споменатите по-горе Същества.

Моля заповядайте днес в "Магайа" за медитация в този силен и духовен, пълнолунен ден !!!2011-05-09 18:30:00

"Съвременен поглед върху практиките в йога"
Йога съществува от незапомнени времена, а Аюрведа е създадена от древните мъдреци преди повече от 5000 години. Едната има за цел поддържане на човешкото здраве, а другата – духовната реализация и разгръщане на целия човешки потенциал.

Древните са имали удивителни познания за човешката физиология. Йога практиките все още крият много тайни за начина си на действие и пълното им разбиране от медицината тепърва предстои.

Функциите на вътрешните органи се осъществяват под въздействието на автономната нервна система. Името й “автономна” отразява независимостта й от нашата воля. Тя действа автоматично без прякото участие на нашето съзнание. Аюрведа и Йога използват забележителни прйоми за въздействие върху нея и практически са преодоляли нейната автономност като са я превърнали във волева нервна система.

 

За това каква е връзката между Йога и Аюрведа можете да научите повече на лекцията,която ще се проведе на 9 май 2011 г. в „Магайа” от 18,30 ч. с водещ лектор др.Антоанета Заркова.

Доктор Антоанета Заркова е завършила Медицинския университет в София и има защитена специалност по вътрешни болести.

Работи в Националния център по хематология в София. Завежда кабинет по хемостазеология.

През последните десет години се е посветила на Йога и Аюрведа.

През 2000 година посещава Шивананда Йога Веданта ашрама във Вал Морин и Бабаджи ашрама на Маршал Говиндан в Канада.

През лятото на 2001 година заминава за Индия, родината на тези учения. Там преминава практическо обучение по аюрведична медицина в Тибия Колидж - филиал на Делхийския университет и най-стария и престижен аюрведичен колеж в Индия, официално открит от Махатма Ганди.

Тя задълбочава познанията си още повече в частния Аюрведичен лечебен и изследователски център на доктор Навиин Гупта в Делхи.

После   заминава за Хималаите, където един месец живее в ашрамите от веригата на Свами Шивананда в Ришикеш, Уттар Каши и Ганготри. В Уттар Каши тя получава посвещение в йога от нейния гуру Шри Свами Чайтаниянандаджи Махарадж.

Доктор Заркова е привърженик на профилактиката на заболяванията и на природните методи на лечение. Тя поддържа мнението, че болестта е  предупреждение за един живот извън равновесие, сигнал който ни подсказва да преосмислим ценностите си.

 

Цена: 3 лв.

 

 
2011-05-1 10:00:00

Кундалини Йога Семинар


По учението на Йоги Бхаджан и френската федерация "Тантра - Кундалини Йога"

"Къде са границите на човека? Кой може да ви ограничи? Никой на света не може да ви ограничава. Ако искате да имате лимит - може. В противен случай - всички източници на Вселената са на ваше разположение." Йоги Бхаджан

Какво е това: Кундалини Йога прилага на практика принципите и философията на Тантра. Нейната основна цел е пробуждането на съзнателната енергия, потенциално съществуваща в човека.

 

Защо : Кундалини Йога има силен ефект върху всички аспекти на личността - физически, емоционален, умствен и духовен .

Силата на Кундалини Йога е в действителния опит. Той отива право в сърцето и разширява съзнанието.


Какво ще правим:Кундалини йога практики ( медитации и мантри,динамични и статични упражнения,дихателни техники) и Ошо медитация.

Медитация: "Да, ние съвременните хора сме поглеждали навсякъде другаде,освен вътре в нас.Подобно на професора,който си търси очилата, ,докато те му били на носа, така и ние се стремим да разберем нашия свят, забравяйки да погледнем неговата най-влиятелна съставка-самите нас.Побеснели търсим да видим какво има накрая на Вселената,но дори не знаем кой е този,който търси,дори не познаваме себе си!"
Всички мистици през вековете все това са повтаряли:
 „Познай себе си". Сега Ошо ни дава прецизен, научен метод да подходим към себе си, медитации, които са специално за съвременния човек, с неговия трескав, забързан ум. 

Кога: 1 Май 2011г.

Начало : 10:00ч.

Край: 16:00ч.

Къде: Център за йога и практики „МАГАЙА”.

С кой: Дев Маниша

Вход : 30 лв.


Кундалини Йога може да се практикува както от начинаещи, така и от напреднали
Носете си удобни дрехи и добро настроение

За повече информация :

http://kundaliniyogabg.multiply.com/

E_mail : kundalini_yoga@abv.bg

magaya.center@gmail.com

Тел. : 0882 565 000 – Йога Център "Магайа" 

           0895 78 11 35 - Дев Маниша

 

страница: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18


GalleryVideo
КартинкаКартинкаКартинкаКартинкаКартинкаКартинка