Йога очи Йога слънце
Magaya Магайа
Йога на АнглийскиЙога на Български
 Нова страница | Нова страница | Нова страница | Нова страница | Нова страница | Нова страница | Нова страница | Нова страница | Нова страница | Нова страница | Нова страница | Нова страница | Нова страница | Нова страница | Нова страница
Logo ramka Logo
News
Иумейхо  / Рейки /
Био-Енерго Терапия
с А-Ци


ВАЖНО!!!

Драги Приятели, Мили Хора, Божествени Същности!

Земята се Върти, Водата Тече, Вятърът Вее, и Слънцето все Грее... и така МАГАЙА се Променя, и ... продължава да Свети!

След 4 вълшебни години с благодарност се разделяме с досегашния ни дом и тръгваме на пътешествие на близо и далеч.

От пролетта на 2015 ще Ви посрещнем в прекрасният ни НОВ център всред блажена тишина, чист въздух и вдъхновяваща обстановка в полите на Витоша. А СЕГА...  идните 6 месеца, Ви каним в спокойна, светла и 

уютна зала в кв. Лозенец, до пл. Журналист, на ул. Христо Смирненски 52А на 200м. от метро ст. Васил Левски.

 

АДРЕС:


Contacts


088 9246606  Амрита

ул. Христо Смирненски 52а, ет. 2, София

на 200 м. от Метростанция "Васил Левски", на 40 м. от площад "Журналист"

www.facebook.com/magaya.center

Вж. Google+Local

magaya.center@gmail.com     

Friends

Новини и събития


2012-03-23 17:30 - 21:00

Петък в МАГАЙА-прасад, лекция-беседа с Кубрат Томов и практика с Ауменна

Заповядайте на 23.03.2012г, петък в МАГАЙА. Два дни след равноденствието ще се съберем да отпразнуваме Равноденствието и настъпилата Пролет. В 17:30 – прасад с дарена донесена храна, 18:30 лекция-беседа с Кубрат Томов на тема "Пред края на днешните времена - какво ни чака и как зависи от нас". А от 19:15 до 21:15ч следва практика АУМЕННА "Красивото Цвете" .
Събитията са с отворени врата, но има желателно дарение за покриване на разходи. Все пак липсата на финанси, не може да е пречка за участието Ви и всички Търсещи и Будни са Добре Дошли!

Желателно дарение : 13лв

Повече информация:

Кубрат Томов – енциклопедист, философ, езотерик.Роден през 1938г., зодия Лъв, завършил гимназия с медал, МЕИ (сега ТУ) - с отличие, изобретател, научен работник, лектор, консултант по разнообразните проблеми на живота и познанието, безпартиен преди и след промените, никога никакви постове.
Член на БАД (Българско астронавтическо дружество), на клуб "Човек, Земя, Космос", основател на БДП (Българско дружество по психотроника), също на ПУНК (Първи университет за нова култура), на ДНК (Движение за нова култура).
Автор на десетки книги и монографии, стотици статии и интервюта в печатните и електронните медии, на хиляди лекции в цялата страна в продължение на повече от 40г.
Водил е предаването "На прага на новата епоха" в кабелна телевизия "Центрум груп", лектория в Пловдив, курсове по мислене и творчество. Някои от главните му научни монографии:
1) Резонансно-изоморфният принцип, 1972;
2) Психотрониката - история, проблеми, перспективи, 1992;
3) Резомално-изоморфният принцип, 1992, (Според рецензентите, написана на нивото на Анщайн), Новата култура - 21 век, 1993 Знанието - основа на свободата и щастието, 1996, Черното досие на цивилизацията, 1997 и др.

Ауменна – Отворена интегрална практика „Красивото цвете”
Интегрална практика включваща елементи от йога, паневритмия, цигун и вътрешни бойни стилове, свещени мантри и християнски мистицизъм. Отваряне на вратите към красивото, божественото и светлината във всеки човек!

• Активизира и развива жизнените сили в тялото
• Премахва сковаността и умората
• Укрепва мускулатурата
• Освобождава стреса и напрежението от тялото и ума, поддържащ ги в перфектна форма
• Подобрява работата на жизненоважните системи в тялото
• Повишава настроението и дава по-голямо удоволствие от свободата при движение, дори и при мислите в ума


2012-03-24 2012-03-25 10-12:30ч; 14-16ч; 17-19ч

Уъркшоп уикенд с Димитър Германов - Ащанга йога, Органично жонглиране и Съвременен танц и физически театър

С удоволствие Ви каним на серия от уъркшопи с Димитър Германов. Събитията ще се проведат през уикенда на 24 и 25 март, а именно :


Ащанга йога мастър клас – 9:30-12:00ч

Съвременен танц и физически театър – 12:30-14:30ч

Органично жонглиране – 15:00 - 17:00 


 Ето и повече информация: 


Димитър Германов завършва математика в Университета Корнел, САЩ през 1998. През последните17 години пътува и живее в над 50 държави и региони в Европа, Азиа, Африка, Латинска, Америка, Индия, Тибет. Изследва различни методи за осъзнаване на духа чрез тялото – Йога, Тай Чи, Техника Александър,. Навлиза в Ащанга Йога във Варанаси, Индия, и задълбочава в учението в планините на aржентинска Патагония. От 2005 танцува съвременни танци и различни танцови академии – Camarín de las Musas , Buenos Aires, AREA Dansa, Barcelona, Tanzquartier Wiena, Ménagerie de Verre, Paris. Работи с танцовите техники release, Horton, Cunningham, Contact. Учи с Lali Ayguadé and Elias Lazaridis - танциори от компанииите на Hofesh Shechter y Akram Khan. Работи с Anna Weisman от Batsheva Dance Company. На сцената Димитър смесва танца с игра с топки. Учи се да жонглира със Stefan Sing, Viktor Kee (Cirque du Soleil) в Берлин, Барселона, Париж. Развива се и в една много нова сценична дисциплина – контактно жонглиране с кристална топка. От 2008 година представя представленията си (соло и в проекти с други артисти от Франция и Израел) на различни фестивали и сцени в Европа - Ferrara Busker Festival, Ascona Festival, Hamburg Festival, Chalon-dans-la-Rue, etc.

http://jugglingdance.blogspot.com/


Ащанга йога – мастер клас

Ащанга Йога е създадена въз основа на древен ръкопис - “Йога Корунта”. Тази творба по хатха йога е била открита през 1930 г. от йога учителя и санскритолог Шри Тирумалаи Кришнамачаря и неговия ученик К. Патабхи Джойс. Ащанга Виняса йога е съчетание от пози (асани) и пранаяма (контролирано дишане). Ащанга йога пробужда вътрешния огън. Тя възпламенява дремещия пламък на жизнената енергия вътре в нас. “Винясите” са съчетания от дълбоко, ритмично дишане и движения. Те свързват отделните асани, създавайки непрекъснат поток от енергия, която загрява тялото чрез доставяне на повече кислород до кръвта и подхранване на жлезите с вътрешна секреция и вътрешните органи, изчиства се нервната система, отделят се токсини чрез изпотяване. При загряване на тялото токсините изгарят или се отделят, тялото става по-леко и по-силно, а умът- по-ясен. Топлината, която се образува не е само на физическо ниво, тя е и вътрешен духовен огън, който пробива мъглата на илюзиите и невежеството.

За Уъркшопа 

Ще работим върху дишaнето (ушай пранаяма), енергийни клучове (бандас), фокусa на погледа навътре и навън (дрищи), двата вида поздрава на Слънцето (сурия намаскара), стоящия комплекс и завършващия комплекс. Ще започнем да разглеждаме позите (асаните) от първа серия на Ащанга Йога, както крайните пози към които се стремим, така и подготвителните за тях. Така постепенно ще преминем през всички пози от първа серия и съпъстващите ги поздрави на Слънцето (сурия намаскара), стоящия комплекс и завършващия комплекс. Ще отделим специално внимание на позите свещ (саламба савангасана) и стойка на глава (сирсасана) в завършващия комплекс, които изгарят освободените токсини. Пoстепенно ще достигнем до пълната първа серия на Ащанга Йога (Виняса Поток) – едно гмуркане без прекъсвания.

Цена: Общо за двата дни, 5 часа - 25лв

 24 - 25 март 9:30 -12h


Органично жонглиране

Целта на този курс е да въведе учениците в света на жонглирането и манипулация на топки. Тренировката ни ще започва кратко загряване на основните мускули и стави. Ще изследваме основните начини за хвърляне на обект във въздуха, и как това се отразява в тялото, следенето на обекта с поглед, както и съзнателното му неследене , връзката ни с обекта, подходящо позициониране на тялото, фиксиране на части от тялото в пространството и движение на други, точки на баланс на топката вярху тялото. Работата ни по двоки и в група ще ни помогне да осъзнаем по-добре въжможностите за движение на различни части от тялото и осводождаването на ненужно напрежение в тях. Ще се опитаме да разберем кое в нас предизвиква движение и ще разгледаме естетиката и емоциите зад това движение.

В основи ще преминем през различни технически фигури при жонглиране на 3 топки и манипулация на кристална сфера, координация на движенията, нумерология (метод за измерване на времето на летеж на всяка тока, който позволява усвояването на основните фигури както и творенето на нови такива), видове движения (плавни, резки, паузи и др.), посоки в пространството, ритъм, скорост, равновесие, движение на центъра на тежестта, пируети и др. В последствие ще изследваме възможности за преход между различните фигури. Ще направим кратко въведение и в жонглирането по двойки.

Ще работим и върху изразяването на емоция чрез този вид изкуство на базата на изразни форми като мим, клоун, модерен танц (техника release), театър, импровизация. В края на уъркшопа ще се опитаме да развием кратки индивидуални съчетания с 1, 2 и 3 топки.

Цена: Общо за двата дни, 4 часа– 25лв

24 и 25 март 15-17чСъвременен танц и физически театър 

Във всеки един от дните на уъркшопа ще започваме със загряващи упражнения на основа на йога, техника Александър и техниките release & Horton в съвременния танц. В първия ден ще поработим детайлно върху това какво означава да стоим изправени в правилна поза на тялото, разпределението и правилната и хармонична промяна на центъра на тежестта, поглед, баланс, дишане. Ще иницираме движения от различни места в тялото, следвайки връзката между отделните части, между център и крайници…спирали усещания в кожата, гръбнака, и др. в няколко кратки съчетания ще работим върху промяната на ритъма и качества на движението – водно и огнено, завършено и незавършено, минималистично, състояние на покои и др. в последствие ще изследваме начини за слизане на пода и издигане отново на крака, и използването на конкретни опорни точки за това, връзката на тялото ни със земята, пространството, времето и другите тела. Към края на уъркшопа ще се запознаем и с най-основните принципи на контактния танц. Емоционално, ще се опитаме да превъзмогнем страхове и блокажи в енергийните ни възли, с цел да разберем как се пораждат лични, спонтанни движения и ролята им за трансформирането на танца в средство за общуване и изразяване.

Цена: Общо за двата дни, 4 часа - 25лв

24 и 25 март - 12:30 - 14:30 ч


 


Цени и намаления:

1 уъркшоп – 25лв

2 уъркшопа – 45лв

3 уършопа – 60 лвЗа да се включите в урока е необходимо предварително записване. Това може да направите на и-мейл: magaya.center@gmail.com или на телефон: 0882 565 000

Заповядайте, ще се позабавляваме подобаващо!


  


 
2012-03-03 13:30ч.

БЪЛГАРСКО ОБРЕДНО НАРИЧАНЕ ЗА БЛАГОПОЛУЧИЕ
Така нареченото “Благо наричане” е Обред, посветен на
изначалната мисия на душата да дарява и получава добро (благо).
Защото душата е Дъхът на Бога и самата й същност е в Благото.
Какво всъщност е Благополучие? Всичко, което можете да
наречете “благо” и от коете имате нужда, за да сбъднете Радостта
в живота си: Здраве, Любов, Мъдрост, Уважение, Признание,
Споделяне, Нова работа, материални блага, Верни приятели,
Сила, Самочувствие, Красота, Дом, Вяра, Сбъдване, Зачеване, Ново
начало, Семейство, Спокойствие...

Философията на Обреда се състои в това, че първото и
задължително условие на сбъдването е да знаеш КОЕ точно е
твоето БЛАГОполучие!!! Какво точно искаш да получиш, за какво
(кого) точно мечтаеш, как точно е “името” на най-големия ти
копнеж, надежда или желание. Втората стъпка е НАРИЧАНЕТО
за благоПОЛУЧИЕ! Ясно и просто формулирано намерение,
изречено на глас пред Силата на Хляба, Водата и Земята!
По време на Тайнството се замесва обреден Хляб и
се “обръща” Мълчана вода! Всеки изработва сам свещ от
пчелен восък, влагайки в нея личната си воля и намерение!
По време на Обреда се използва силата на енергията,
наречена ОРЕНДА! Всеки участник в Тайнството избира своя
символ в Оренда (ключа към собственото си Благополучие)
и поставя неговия отпечатък в Хляба и Душата си. Според
Мъдростта и Вярата на добросторниците (участниците в
тайнството) Наричането се завърта в общ енергиен кръг с начало
и край в Оренда, в името на Благия ден. Как? Елате да видите и
да си спомните Силата на българските си корени и енергия!

Важно: Условието за участие в Обредно наричане е предварителното попълване на специален въпросник. Думите, които се изричат по време на Тайнството и начина , по койтo се случва то, изцяло зависи от добросторниците. За да “чуя” и напиша Думите за Наричането имам нужда от личното заявяване на Свободната воля и Избор предварително. За това моля всеки, който иска да бъде добросторник в Обреда, да ми пише на имейл: rozmaridemeo@gmail.com и да поиска въпросника!

Аз ще се отзова веднага и ще чакам да ми го върнете обратно поне ден преди самото събитие! Не бих могла да допусна до участие тези, които предварително не са попълнили въпросника и не са заявили Волята си!

В Тайнството могат да участват и деца, на възраст над 7
години, разбира се с тяхното изрично съгласие и лично попълнен
въпросник!!! Ако им помагате, ще разбера J!

Цената е 40лв. Ако от едно семейство дойдат заедно двама
или повече души, цената ще бъде 30лв.на човек, а за децата 20лв.
Тъй като това е първият Обред в “МАГАЙА”, след това ще
направя представяне на оздравителната енергийна практика
ОГНИЩЕ, която ще стартира на същото място!

И нека да бъде БЛАГИЯТ ДЕН
за всички, които са го пожелали
и за тези, които извървяха Пътя до него!
РЕЧЕНОТО ДА БЪДЕ СТОРЕНО!

С любов и почит към добросторниците
и благодарност към МАГАЙА: Розмари Де Мео
За повече информация : www.narichane.com
08999 00 599
страница: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18


GalleryVideo
КартинкаКартинкаКартинкаКартинкаКартинкаКартинка